Касови апарати, фискални устройства, консумативи и поддръжка с отлично качество на топ цени

Задължителни ПОС терминали за всеки бизнес в Гърция

В Гърция взеха интересно решение, с което да ограничат укриването на доходи, при директната търговия, с картовите плащания. Решението на гръцкото финансово министерство е продиктувано от официалните данни, че транзакциите с Дебитни/Кредитни карти се увеличават от месец на месец и се стабилизират - 30%-40%. Всички бизнес сектори, които досега са били освободени, като фитнеси, паркинги, павилиони, таксита, вече ще бъдат задължени да имат ПОС устройство. Планират това да се случи в началото 2023 година.

От новата 2023 година касовите апарати и ПОС стават едно цяло. Ще има  пълен запис на всички данни в реално време и възможност за директна насрещна проверка от контролните органи. Новата система ще се нарича „Системи за издаване на дребно и терминали за приемане на платежни карти (EFT POS) Interface“. Тоест при картови плащания няма да се допуска въвеждане на сумата за плащане чрез въвеждане на ПОС. Сумата ще излиза от касата, което автоматично ще прекъсне практиката, за издаване на касови бонове с по-ниски суми, или въобще изпускането на такива, при транзакция.

Това ни остава с въпроса, дали българските органи ще вземат пример от Гръцкото правителство?! И дали в най-скоро време да очакваме такъв закон и у нас?!

Имате нужда от одобрени касови апарати или други фискални устройства с отлично качество?

Нашите консултанти ще Ви помогнат да направите най-добрия избор.

Обадете ни се